Oost-Vlaams Kamerorkest

Najaarsconcert

09.11.07

20.00 uur
Feestzaal Stadhuis Aalst

Dirigent: Bruno De Schaepdrijver

Programma:

  • Peter Martin, Mixing the Malt
  • Carl Stamitz, Symfonie in G
  • Johann Sebastian Bach, Brandenburgs Concerto n°5, BWV 1050
  • Carl Stamitz, Symfonie in Si b
  • Dominic G. Joutsen, Presto e staccato
  • Unico Wilhelm Van Wassenaer, Concerto Armonico nr 6 in Mib
Solisten:

 

Veerle Dereu (°1976) startte haar vioolopleiding aan de muziekacademie te Eeklo bij Dirk Van de Velde (van het Rubio kwartet). Haar hogere opleiding genoot ze aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Dirk Lippens en vervolgens aan het Conservatorium van Maastricht bij Robert Szreder. Kamermuziek volgde ze daar bij Hans Mannes, Mirel Lancovici en Barbara Grajewska. Zij speelt freelance bij de orkesten Chapelle de Lorraine, Marsyas Ensemble en Il Novecento van Robert Groslot, waarmee zij al sinds 4 jaar de toernees van “Night of the Proms” doet in België, Nederland en Duitsland. Zij geeft notenleer en viool aan de muziekacademie te Aalter. Haar instrument is van de Engelse bouwer David Rubio (die ook de instrumenten van het Rubio kwartet bouwde).

Debby De Smet (°1976) begon haar fluitopleiding aan de muziekacademie van Wetteren bij Paul De Winter en studeerde vervolgens aan het conservatorium van Gent bij Myriam Graulus. Ook volgde zij les bij Patrick Beuckels en Wissam Boustany. Kamermuziek volgde zij bij Marcel Lequeux. Debby geeft full-time les muziek en esthetica aan het Crombeen-instituut te Gent en het Don Bosco instituut te Zwijnaarde. Bij Jeugd & Muziek Wetteren werkt zij intensief mee aan de realisatie van kinderopera- (Brundibar in 2001 en 2002) en kindermusicalprojecten (Toekan en de Blauwe Meloen 2003, Wilde Zwanen 2005).

Gert De Wilde (°1965) voltooide de opleidingen piano (bij Annie Michem), kamermuziek (Christine Cornelis en Dirk Vermeir) en muziekgeschiedenis aan de muziekacademie van Wetteren, telkens met grote onderscheiding. Daarna volgde hij klavecimbel en barokke uitvoeringspraktijk bij Alex Coucke in Gentbrugge, cyclus die hij ook afrondde met grote onderscheiding. Occasioneel slaat hij ook aan het componeren en schrijven: in 1999 maakte hij de muziektheatervoorstelling “La Fattoria degli Ulivi” (rond Bachs Musikalisches Opfer), in 2003 de kindermusical “Toekan en de Blauwe Meloen” (met fanfare), in 2005 het openluchtsprookje “Wilde Zwanen” naar het verhaal van Andersen en met liedjes gebaseerd op fluit- en vioolsonates van Bach. Hij is professioneel actief als informaticus.

Reacties afgesloten.