Oost-Vlaams Kamerorkest

Johan Moeyersoons

Johan Moeyersoons startte zijn muzikale carrière op 8-jarige leeftijd aan de Gemeentelijke Academie “August De Boeck” te Asse. Aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel behaalde hij achtereenvolgens met onderscheiding de eerste prijs notenleer, hobo, Engelse hoorn en kamermuziek, alsook het pedagogisch getuigschrift hobo en kamermuziek en het hoger diploma hobo. Later behaalde hij nog het diploma Master in Music met grote onderscheiding en volgde hij een masterclass bij Maurice Bourgue.

Sinds 1990 verleende hij zijn medewerking in orkesten als het Symfonieorkest Vlaanderen, de Beethoven Academie, het Orkest van de Vlaamse Opera, I Fiamminghi, Il Novecento, het Nationaal Orkest van België, het Orkest van de Muntschouwburg, het Collegium Instrumentale Brugensis,
Arc en Ciel e.a.

Van 1995 tot eind 2006 was hij eerste solist bij het kamerorkest Prima La Musica o.l.v. Dirk Vermeulen.Voor het seizoen 2008-2009 was hij solist-althobo in de Vlaamse Opera. Samen met pianist Tom Deneckere verzorgde hij in 2006 enkele recitals op uitnodiging van de Belgische ambassade in Manilla, Cébu en Batangas (Filippijnen).

Sinds 2009 is Johan directeur aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek,Woord en Dans ‘Peter Benoit’ in Lennik. In die functie werd het onmogelijk om de carrière als uitvoerend musicus aan te houden en kwam de focus meer op het dirigeren van semiprofessionele ensembles te liggen.
Momenteel is hij dirigent van het Oost-Vlaams Kamerorkest en het ensemble Benevento, en is hij sporadisch eerste hobo/althobo solist in het tourorkest Dublin Philharmonic .