Oost-Vlaams Kamerorkest

Bruno De Schaepdrijver

Bruno De Schaepdrijver (°1968) volgde viool en notenleer aan de muziekacademie van Aalst.

Vervolgens studeerde hij aan de kunsthumaniora in Gent, waar hij vioolonderricht kreeg van Eliane Verschueren en een eerste prijs notenleer behaalde. Daarna studeerde hij altviool bij Frans Vos en Diederik Suys.

In het koninklijk muziekconservatorium van Brussel behaalde hij eerste prijzen altviool en kamermuziek bij Ervin Schiffer en Florent Van De Vondel, en het hoger diploma kamermuziek bij André Siwy.

Zijn studie kamermuziek zette hij voort aan de Musikhochschule Köln (D.) bij het Alban Berg Quartett, en in Austin (USA), bij Martin Lovett. Tegelijk studeerde hij verder altviool bij Leo De Neve en volgde hij cursussen koor- en orkestdirectie bij Michaël Scheck.

Hij is leraar viool en altviool aan de muziekacademies van Gooik en Ninove, en altviolist in het Symfonieorkest Vlaanderen, het ensemble Grupetto en Il Clarino Consort. Hij verleent vaak zijn medewerking aan De Filharmonie, het orkest van de Vlaamse Opera en het Symfonieorkest van De Munt. Hij maakte concertreizen in o.m. Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Amerika, de voormalige Sovjet-Unie, Polen, Hongarije en Japan.

Sinds april 2005 is Bruno De Schaepdrijver dirigent van het Oost-Vlaams Kamerorkest.